Вашата оценка 5.00 от 2 гласа

Аржентина

Колко километра е от България до Аржентина ?

  • Разстояние между  София, България и Буенос Айрес, Аржентина — 11938 km или 7162.8 мили. За да се преодолее това разстояние при средна скорост на превозното средство от 80 km / h изисква — 149.2 часа или 8953.5 минути. Дължината на това разстояние е около 29.8% Общата дължина на екватора.



Кога е най - добре да пътуваме до Аржентина ?

  • Аржентина е подходяща дестинация през цялата година. Сезоните тук са обратно на тези в Европа. Лятото е най-подходящото време да посетите Патагония и южните Анди. Зимата е подходяща да пътувате в северозападните части, тъй като дъждовете са по-малко. Пролетта и есента са времето да посетите Буенос Айрес. Предпочитано място от поклонниците туристи е езерният край, разположен в централните части на аржентинските Анди в националния парк Нахуел Хуапи. За един от най-добрите курорти пък се смята Барилоче – ски център през зимата е ски център, прекрасно място за риболов и спокоен отдих през лятото.



Какви дрехи да носим в Аржентина ?

  • Необходими дрехи и аксесоари, които да вземете от България за пътуване в периода ноември-декември: тънки памучни и ленени дрехи, леки връхни якета, тениски; леки гумени или пластмасови обувки; защитни кремове и лосиони с висок фактор на ултравиолетова защита /мин 20/; сламени шапки, задължително – очила и чадъри за слънце. Носете със себе си ефикасно средство против комари – крем, лосион, спрей и антикомарни устройства. Препоръчваме Ви да носите дъждобран /по-удобен при екскурзии/ или чадър в случай на превалявания.



Трябва ли виза при пътуване до Аржентина ?

  • От 29 август 2006 г. българските граждани, притежаващи обикновени паспорти, могат да пребивават краткосрочно на територията на Република Аржентина без визи до 90 дни в рамките на 6 месеца. Паспортите трябва да с валидност минимум 6 месеца след дата на приключване на пътуването.



Каква валута се използва в Аржентина ?

  • Валутата в Аржентина е Аржентинско песо (ARS) - 1 лев = 10.50 ARS



Какви са цените в Аржентина ?

  • Цените в ресторантите обикновено се по-голям отколкото в България Когато планирате бюджет пътуване до Аржентина не забравяйте, че цените на хранителни стоки са по- високи отколкото в България.
          За пример:
  • Цена на хлябът в Аржентина е 2.80  BGN
  • Цена на бутилка вода (1,5 литра) в Аржентина е 2.20  BGN
  • Цената на бутилка вино в Аржентина е 8.60  BGN
  • Цена на вътрешните бира в Аржентина е 2.90  BGN
  • 12 яйца в Аржентина е 3.00  BGN
  • Цена на литър мляко в Аржентина е 2.10  BGN



Каква е часовата разлика между България и Аржентина ?

  • Аржентина се намира в една часова зона, независимо в коя провинция се намирате. Часовата разлика между България и Аржентина е -6 часа, ако се изключи лятното часово време.



Какво е минималното заплащане в Аржентина ?

  • Минималната заплата в  Аржентина е 8.080 ARS, което се равнява на приблизително 538 USD до юли 2017 г. Това е втората най-висока минимална заплата в Южна Америка, само зад Еквадор, който е първият основен износител на банани в света.
  • Средната месечна заплата е приблизително 864 USD. Тази цифра е значително по-висока в сравнение с Кито, столицата на Еквадор, чиято средна заплата е 496 USD.



Колко световни титли по футбол е печелила Аржентина ?

  • Националният отбор по футбол на Аржентина представя своята страна на международните турнири и мачове по футбол. Управлява се от Аржентинската асоциация по футбол – главен ръководещ футболен орган на страната. Асоциацията е член на ФИФА от 1912 година и член на КОНМЕБОЛ от 1916 година. Отборът на Аржентина е един от най-титулуваните в света: 2 пъти е световен шампион (1978, 1986) и 3 пъти – световен вицешампион (1930, 1990, 2014); 2 пъти е олимпийски шампион (златни медали от олимпиадите в Атина 2004 г., Пекин 2008 г.) и 2 пъти олимпийски вицешампион (сребърни медали от Амстердам 1928 г., Атланта 1996 г.. Аржентина е печелила 14 пъти Копа Америка, а 13 пъти е била финалист.



Има ли ледници в Аржентина ?

  • Перито Морено (на испански: Perito Moreno) е ледник в Патагония (в аржентинската провинция Санта Крус) и е един от най-крупните запаси на сладка вода в света. Простира се в южната част на Аржентинското езеро: челният му дял заема 5 km на дължина и 60 m на височина.Периодичните срутвания на ледени маси от Перито Морено са едно от най-впечатляващите природни зрелища, на които може да се присъства. Последните четири са били през юли 2008, 2006, 2004 и 1988 година. Перито Морено е включен, заедно с още 355 ледника, в национален парк „Ледниците“ (Parque Nacional Los Glaciares).
 

Коя е най - дългата река в Аржентина ?

  • Рио Негро (на испански: Rìo Negro) е най-голямата река в аржентинската провинция Рио Негро. Дължината ѝ е 635 км, а водосборният басейн - 132 275 км2. В буквален превод от езика на индианското племе Мапуче името на Рио Негро означава черна река.